menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę myjemy, osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy mąką solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i obsmażamy rybę z wszystkich stron. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego rybę. Kurki czyścimy, płuczemy, osączamy i smażymy na łyżce masła przez 20 minut, często mieszając. Dodajemy do grzybów śmietanę i wino, mieszamy, zalewamy rybę i zapiekamy w temp. 180ºC przez 15 minut.

ocena:

Sum (miętus) z kurkami

składniki

  • 500 g filetów z ryby
  • 600 g kurek
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 300 ml śmietany 18-22%
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę myjemy, osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy mąką solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i obsmażamy rybę z wszystkich stron. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego rybę. Kurki czyścimy, płuczemy, osączamy i smażymy na łyżce masła przez 20 minut, często mieszając. Dodajemy do grzybów śmietanę i wino, mieszamy, zalewamy rybę i zapiekamy w temp. 180ºC przez 15 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję