menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę pokroić w paski. Posolić. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać posiekaną zieleninę, odsączoną kukurydzę, olej, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 10 minut, by składniki się “przegryzły”.

ocena:

Surówka “pekinka”

składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • opcjonalnie: garść posiekanego koperku lub szczypiorku
  • 2 łyżki oleju (u mnie lniany) lub oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę pokroić w paski. Posolić. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać posiekaną zieleninę, odsączoną kukurydzę, olej, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 10 minut, by składniki się “przegryzły”.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję