menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Patisony umyć i zetrzeć grubo na tarce. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokrajać w cienkie półplastry. Przygotować zaprawę z soku z cytryny lub octu estragonowego, oleju, natki i soli. Patisony i pomidory polać zaprawą i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać utartym serem wędzonym.

ocena:

Surówka z patisona

składniki

  • 250-350 g patisona
  • 3-4 pomidory
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu estragonowego
  • 50 g sera wędzonego
  • natka pietruszki, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Patisony umyć i zetrzeć grubo na tarce. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokrajać w cienkie półplastry. Przygotować zaprawę z soku z cytryny lub octu estragonowego, oleju, natki i soli. Patisony i pomidory polać zaprawą i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać utartym serem wędzonym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję