menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Białe części pora pokroić w cienkie plastry, starannie wypłukać i osączyć na sicie. Łodygi selera obrać z włókien i pokroić na cienkie plasterki. Wszystko wymieszać z jogurtem i musztardą. Posłodzić i posolić do smaku.

ocena:

Surówka z porów

składniki

  • 2 pory
  • 3 średniej wielkości jabłka
  • 4 łodygi selera
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • jogurt 150 ml
  • łyżeczka musztardy
  • cukier,sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Białe części pora pokroić w cienkie plastry, starannie wypłukać i osączyć na sicie. Łodygi selera obrać z włókien i pokroić na cienkie plasterki. Wszystko wymieszać z jogurtem i musztardą. Posłodzić i posolić do smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję