menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Folia aluminiowa lub pergamin smarujemy tłuszczem. Cukier wsypujemy do dużego rondla i smażymy na średnim ogniu, aż do momentu powstania karmelu w kolorze złotego bursztynu. Suche owoce zanurzamy pojedynczo w karmelu, po czym odkładamy na wcześniej natłuszczoną folię. Po kwadransie możemy podać do jedzenia.

ocena:

Świeże owoce w karmelu

składniki

  • 2 łyżki masła
  • 4 szklanki cukru
  • 4 jabłka, obrane, wydrążone i pokrojone w ósemki
  • 24 obrane truskawki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Folia aluminiowa lub pergamin smarujemy tłuszczem. Cukier wsypujemy do dużego rondla i smażymy na średnim ogniu, aż do momentu powstania karmelu w kolorze złotego bursztynu. Suche owoce zanurzamy pojedynczo w karmelu, po czym odkładamy na wcześniej natłuszczoną folię. Po kwadransie możemy podać do jedzenia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję