menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce przebieramy, oczyszczamy z szypułek i wyciskamy z nich w sokowirówce lub pod prasą – sok. Sok mieszamy z cukrem i podgrzewamy. Po 30 minutach gotowania usuwamy z wierzchu pianę, napełniamy sokiem słoiki lub butelki, zamykamy i pasteryzujemy 15 minut w temperaturze 90ºC. Najprostszą metodą uzyskania smacznego soku jest zasypanie w dużym, szklanym naczyniu świeżych owoców cukrem i postawienie naczynia w słonecznym miejscu. Gdy owoce puszczą sok, to możemy go przegotować

ocena:

Syrop malinowy lub truskawkowy

składniki

  • 2 kg owoców
  • 700-800 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce przebieramy, oczyszczamy z szypułek i wyciskamy z nich w sokowirówce lub pod prasą – sok. Sok mieszamy z cukrem i podgrzewamy. Po 30 minutach gotowania usuwamy z wierzchu pianę, napełniamy sokiem słoiki lub butelki, zamykamy i pasteryzujemy 15 minut w temperaturze 90ºC. Najprostszą metodą uzyskania smacznego soku jest zasypanie w dużym, szklanym naczyniu świeżych owoców cukrem i postawienie naczynia w słonecznym miejscu. Gdy owoce puszczą sok, to możemy go przegotować

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję