menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę myjemy i kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy każdą połówkę w paski. Pomidorki kroimy na połówki, lub pozostawiamy w całości. Pora kroimy w grubsze talarki. Ser w kostki o boku 2 cm, a ogórka w pół plasterki (jeśli bierzemy ogórka sałatkowego, to nie musimy go obierać). Na patyczki szaszłykowe nadziewamy po kolei pomidorka, pieczarkę marynowaną, kawałek pora, kawałek sera, kawałek papryki i ogórka. W wersji z mięsem zamiast sera możemy użyć innych składników, może to być zarówno pokrojona wędlina, jak i upieczone mięso, ryba oraz marynaty: dynia, śliwka, gruszka lub świeże owoce; ananas, brzoskwinia, plasterek jabłka.

ocena:

Szaszłyk wegeteriański

składniki

-10 pomidorków – tzw. koktajlowych
-10 pieczarek marynowanych
-100 g ostrego żółtego sera
-po 1 papryce czerwonej i żółtej
-1 biała część pora
-1 ogórek
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę myjemy i kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy każdą połówkę w paski. Pomidorki kroimy na połówki, lub pozostawiamy w całości. Pora kroimy w grubsze talarki. Ser w kostki o boku 2 cm, a ogórka w pół plasterki (jeśli bierzemy ogórka sałatkowego, to nie musimy go obierać). Na patyczki szaszłykowe nadziewamy po kolei pomidorka, pieczarkę marynowaną, kawałek pora, kawałek sera, kawałek papryki i ogórka. W wersji z mięsem zamiast sera możemy użyć innych składników, może to być zarówno pokrojona wędlina, jak i upieczone mięso, ryba oraz marynaty: dynia, śliwka, gruszka lub świeże owoce; ananas, brzoskwinia, plasterek jabłka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję