menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki o bokach 2 x 2 cm i gr. 0,5 cm. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i pozostawić w lodówce na 2 – 4 godz. Pieczarki oczyścić i opłukać. Polędwicę nadziać na szpadki na przemian z pieczarkami i oprószyć mąką. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i sażyć z obu stron, aby polędwica pozostała w środku lekko różowa. W trakcie smażenia posolić.

ocena:

Szaszłyk wołowy z patelni

składniki

  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 12-16 małych pieczarek
  • mąka
  • olej sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki o bokach 2 x 2 cm i gr. 0,5 cm. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i pozostawić w lodówce na 2 – 4 godz. Pieczarki oczyścić i opłukać. Polędwicę nadziać na szpadki na przemian z pieczarkami i oprószyć mąką. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i sażyć z obu stron, aby polędwica pozostała w środku lekko różowa. W trakcie smażenia posolić.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję