menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Indyka pokrój w sporą kostkę.

Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zalej nimi mięso. Odstaw na minimum pół godziny.

W tym czasie przygotuj inne składniki. Słoninę pokrój w cienkie kwadraty, cukinie w plasterki, paprykę w kostkę. Z pieczarek oderwij nóżki.

Składniki nadziewaj na patyczki szaszłykowe zaczynając i  kończąc na mięsie. Gotowe posmaruj pozostałą marynatą z indyka, aby warzywa nabrały smaku.

Grilluj na rozgrzanych węglach około 12 minut, kilka razy przekładając szaszłyki.

Podawaj z sosem na bazie jogurtu i grillowanymi warzywami.

ocena:

Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną

składniki

  • 500 piersi z indyka
  • 150 g wędzonej paprykowanej słoniny
  • 1 cukinia
  • 200 g drobnych pieczarek
  • 1 papryka czerwona

Marynata:

  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżki słodkiego sosu chilli
  • sól, papryka ostra mielona

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Indyka pokrój w sporą kostkę.

Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zalej nimi mięso. Odstaw na minimum pół godziny.

W tym czasie przygotuj inne składniki. Słoninę pokrój w cienkie kwadraty, cukinie w plasterki, paprykę w kostkę. Z pieczarek oderwij nóżki.

Składniki nadziewaj na patyczki szaszłykowe zaczynając i  kończąc na mięsie. Gotowe posmaruj pozostałą marynatą z indyka, aby warzywa nabrały smaku.

Grilluj na rozgrzanych węglach około 12 minut, kilka razy przekładając szaszłyki.

Podawaj z sosem na bazie jogurtu i grillowanymi warzywami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję