menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy marynatę: w misce łączymy olej z octem i mieszamy z ziołami oraz przyprawami. Mięso kroimy na kawałki i co najmniej na 12 godzin wkładamy do marynaty. Boczek kroimy w plasterki, obrane cebule w talarki. Na drewniane patyczki nadziewamy kolejno kawałek mięsa, boczek, cebulę i jeszcze raz te same składniki. Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy ze wszystkich stron.

ocena:

Szaszłyki baranie z grilla

składniki

  • 600 g filetów z baraniny (najlepszy jest comber)
  • 300 g boczku lub słoniny
  • 7-8 cebul (ok. 600 g)
    #Marynata
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki octu winnego lub 150 ml białego, wytrawnego wina
  • majeranek, cząber, ostra papryka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy marynatę: w misce łączymy olej z octem i mieszamy z ziołami oraz przyprawami. Mięso kroimy na kawałki i co najmniej na 12 godzin wkładamy do marynaty. Boczek kroimy w plasterki, obrane cebule w talarki. Na drewniane patyczki nadziewamy kolejno kawałek mięsa, boczek, cebulę i jeszcze raz te same składniki. Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy ze wszystkich stron.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję