menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso ryby myjemy, osączamy i kroimy na kawałki. Z soku z cytryny, oleju, liścia laurowego, soli, pieprzu, drobno posiekanej cebuli i natki pietruszki robimy marynatę. Rybę zalewamy marynata i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Warzywa myjemy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w paski. Pomidorki kroimy na połówki. Kurki lub pieczarki czyścimy, większe grzyby dzielimy na ćwiartki. Na szpadki nadziewamy na przemian kawałki ryby, połówki pomidora, grzybki i paseczki papryki. Szaszłyki smażymy na patelni lub na grillu. Podajemy z ćwiartkami cytryny.

ocena:

Szaszłyki z ryby morskiej

składniki

  • 500 g filetów z ryby morskiej
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g kurek lub pieczarek
  • 150 g papryki, 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 liść laurowy
  • 1 cytryna
  • 100 ml oleju
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso ryby myjemy, osączamy i kroimy na kawałki. Z soku z cytryny, oleju, liścia laurowego, soli, pieprzu, drobno posiekanej cebuli i natki pietruszki robimy marynatę. Rybę zalewamy marynata i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Warzywa myjemy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w paski. Pomidorki kroimy na połówki. Kurki lub pieczarki czyścimy, większe grzyby dzielimy na ćwiartki. Na szpadki nadziewamy na przemian kawałki ryby, połówki pomidora, grzybki i paseczki papryki. Szaszłyki smażymy na patelni lub na grillu. Podajemy z ćwiartkami cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję