poziom skomplikowania:
Pierś indyka kroimy na plastry, lekko zbijamy wilgotnym tłuczkiem. Z sosu sojowego, oleju, soku z cytryny, posiekanego czosnku i przypraw robimy marynatę, którą smarujemy sznycle z obu stron i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie panierujemy je w mące, rozbełtanych jajach i tartej bułce, którą możemy wymieszać pół na pół z tartym serem. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż do zarumienienia. Podajemy przybrane cząstkami cytryny.
Sznycle z indyka
składniki
poziom skomplikowania:
Pierś indyka kroimy na plastry, lekko zbijamy wilgotnym tłuczkiem. Z sosu sojowego, oleju, soku z cytryny, posiekanego czosnku i przypraw robimy marynatę, którą smarujemy sznycle z obu stron i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie panierujemy je w mące, rozbełtanych jajach i tartej bułce, którą możemy wymieszać pół na pół z tartym serem. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż do zarumienienia. Podajemy przybrane cząstkami cytryny.