menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szpinak odparowujemy na patelni, dodajemy oliwę, przyprawiamy, dodajemy drobno pokrojony czosnek i mieszamy. Kroimy ser w cienkie paseczki i mieszamy z gorącym szpinakiem. Po roztopieniu się sera polewamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i natychmiast zabieramy się do jedzenia.

ocena:

Szpinak z mozarellą

składniki

450 gram mrożonego szpinaku (w kostkach)
1 łyżeczka oliwy
1 kulka sera mozzarellą (125g)
sok wyciśnięty z połówki cytryny
2 ząbki czosnku
pieprz, sól, papryka słodka, gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szpinak odparowujemy na patelni, dodajemy oliwę, przyprawiamy, dodajemy drobno pokrojony czosnek i mieszamy. Kroimy ser w cienkie paseczki i mieszamy z gorącym szpinakiem. Po roztopieniu się sera polewamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i natychmiast zabieramy się do jedzenia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję