menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety ze śledzi moczymy w mleku przez ok. 2 godziny. Ugotowane buraki i ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę Jabłka i cebulę siekamy w drobną kostkę. Ziemniaki, buraki, jabłka i cebulę, polewamy barszczem i mieszamy. Filety obkładamy wymieszanymi warzywami, posypujemy ugotowanym na twardo i posiekanym jajkiem. Śmietanę ubijamy na sztywno i polewamy nią sałatkę.

ocena:

Szwedzka sałatka śledziowa

składniki

-2 filety śledziowe
-4 ugotowane ziemniaki
-4 ugotowane buraki ćwikłowe
-2 kwaśne jabłka
-1 cebula
-1 jajko ugotowane na twardo
-2 łyżki koncentratu barszczu lub zakwasu
-100 ml śmietany 30%

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety ze śledzi moczymy w mleku przez ok. 2 godziny. Ugotowane buraki i ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę Jabłka i cebulę siekamy w drobną kostkę. Ziemniaki, buraki, jabłka i cebulę, polewamy barszczem i mieszamy. Filety obkładamy wymieszanymi warzywami, posypujemy ugotowanym na twardo i posiekanym jajkiem. Śmietanę ubijamy na sztywno i polewamy nią sałatkę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję