menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka podziel na ćwiartki, obierz ze skóry, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry. Do jabłek dodaj resztę składników i wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż na oleju na średnio rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.

Podawaj posypane cukrem pudrem.  

ocena:

Szybkie racuchy z jabłkami

składniki

  • 2 jabłka
  • 2 jajka 
  • 200 ml mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej 
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka podziel na ćwiartki, obierz ze skóry, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry. Do jabłek dodaj resztę składników i wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż na oleju na średnio rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.

Podawaj posypane cukrem pudrem.