menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukierki roztapiamy na małym ogniu aż będą zupełnie płynne mieszamy cały czas uważając aby się nie przypaliły, wsypujemy ryż mieszamy dokładnie i zdejmujemy z gazu. W miedzy czasie mamy przygotowana w garnku zimna wodę do zwilżania ręki. Nie czekając jak masa wystygnie zabieramy się do robienia szyszek. Nabieramy łyżkę masy i w rekach formujemy szyszki, układamy na blasze obok siebie aby wystygły. Odkładamy w zimne miejsce i już są gotowe.

ocena:

Szyszki

składniki

  • 100 g ryżu  preparowanego
  • 400 g  krówek
  • zimna woda

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukierki roztapiamy na małym ogniu aż będą zupełnie płynne mieszamy cały czas uważając aby się nie przypaliły, wsypujemy ryż mieszamy dokładnie i zdejmujemy z gazu. W miedzy czasie mamy przygotowana w garnku zimna wodę do zwilżania ręki. Nie czekając jak masa wystygnie zabieramy się do robienia szyszek. Nabieramy łyżkę masy i w rekach formujemy szyszki, układamy na blasze obok siebie aby wystygły. Odkładamy w zimne miejsce i już są gotowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję