menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mule dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą.Na patelnię wlać oliwę,rozgrzać. Dodajemy małże i wlewamy wino, przykrywamy i gotujemy potrząsając co chwilę patelnią, aż muszle się otworzą. Mule odcedzamy,zachowujemy płyn,odkładamy na talerz.Na tej samej patelni na reszcie oliwy dusimy posiekany czosnek i pomidory,dolewamy zachowany płyn.Dusimy do chwili zredukowania się o połowę sosu.Dodajemy małże do sosu i dusimy jeszcze 1 minutę Makaron gotujemy oczywiscie al dente. Mieszamy makaron z sosem ,posypujemy natką pietruszki. Smacznego.

ocena:

Tagliatelle z mulami

składniki

  • 500 g makaronu tagliatelle
  • 500 g małż muli
  • oliwa do smażenia
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • świeża natka pietruszki , posiekana
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  •  4 dojrzałe pomidory ( obrane ze skórki i posiekane )

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mule dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą.Na patelnię wlać oliwę,rozgrzać. Dodajemy małże i wlewamy wino, przykrywamy i gotujemy potrząsając co chwilę patelnią, aż muszle się otworzą. Mule odcedzamy,zachowujemy płyn,odkładamy na talerz.Na tej samej patelni na reszcie oliwy dusimy posiekany czosnek i pomidory,dolewamy zachowany płyn.Dusimy do chwili zredukowania się o połowę sosu.Dodajemy małże do sosu i dusimy jeszcze 1 minutę Makaron gotujemy oczywiscie al dente. Mieszamy makaron z sosem ,posypujemy natką pietruszki. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję