menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do rondelka wlewamy mleko zwykle i kokosowe, wsypujemy tapiokę, cukier i sól. Gotujemy 15 minut na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dolej sok z marakui. Następnie przelewany do naczyń odpornych na wysoką temperaturę i odstawiamy do wystygnięcia. Udekoruj malinami lub innymi drobnymi owocami.

ocena:

Tapioka z marakują i malinami

składniki

  • 500ml mleka
  • 400ml mleka kokosowego
  • 8-10 łyżek tapioki
  • 3-4 łyżki brązowego cukru
  • sok z 4-5 owoców marakui
  • szczypta soli
  • maliny do dejkoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do rondelka wlewamy mleko zwykle i kokosowe, wsypujemy tapiokę, cukier i sól. Gotujemy 15 minut na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dolej sok z marakui. Następnie przelewany do naczyń odpornych na wysoką temperaturę i odstawiamy do wystygnięcia. Udekoruj malinami lub innymi drobnymi owocami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję