menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st Celsjusza. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim następnie ułóż na nim papier do pieczenia i wysyp na wierzch groch lub fasolę. Robimy to po to, aby ciasto zbytnio nie urosło. Tak przygotowana formę z ciastem piecz 10 minut następnie zdejmij papier do pieczenia z fasolą lub grochem i piecz 5 minut. Do zrumienienia.
Na oleju przesmaż cebulę i dodaj do niej szpinak. Wszystko duś ok 3-4 minut , na koniec dodaj czosnek i śmietanę.

ocena:

Tarta ze szpinakiem i łososiem

składniki

Opakowanie ciasta francuskiego
250 g szpinaku mrożonego
200g filetu z łososia
1 mała drobno posiekana cebula
2 ząbki czosnku przetarte przez praskę
100 ml śmietany 18%
100g sera żółtego
2 łyżki oleju
Sól
Pieprz
Sok z połowy cytryny

 

 

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st Celsjusza. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim następnie ułóż na nim papier do pieczenia i wysyp na wierzch groch lub fasolę. Robimy to po to, aby ciasto zbytnio nie urosło. Tak przygotowana formę z ciastem piecz 10 minut następnie zdejmij papier do pieczenia z fasolą lub grochem i piecz 5 minut. Do zrumienienia.
Na oleju przesmaż cebulę i dodaj do niej szpinak. Wszystko duś ok 3-4 minut , na koniec dodaj czosnek i śmietanę.