menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st Celsjusza. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim następnie ułóż na nim papier do pieczenia i wysyp na wierzch groch lub fasolę. Robimy to po to, aby ciasto zbytnio nie urosło. Tak przygotowana formę z ciastem piecz 10 minut następnie zdejmij papier do pieczenia z fasolą lub grochem i piecz 5 minut. Do zrumienienia. Na oleju przesmaż cebulę i dodaj do niej szpinak. Wszystko duś ok 3-4 minuty , na koniec dodaj czosnek i śmietanę. Łososia pokrój w paski skrop cytryną i dopraw solą i pieprzem. Gotowy szpinak i łososia ułóż ma upieczonym cieście francuskim. Posyp startym serem i piecz 20 minut w 180°C

ocena:

Tarta ze szpinakiem i łososiem

składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g szpinaku mrożonego
  • 200g filetu z łososia
  • 1 mała drobno posiekana cebula
  • 2 ząbki czosnku przetarte przez praskę
  • 100 ml śmietany 18%
  • 100g sera żółtego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • sok z połowy cytryny

 

 

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st Celsjusza. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim następnie ułóż na nim papier do pieczenia i wysyp na wierzch groch lub fasolę. Robimy to po to, aby ciasto zbytnio nie urosło. Tak przygotowana formę z ciastem piecz 10 minut następnie zdejmij papier do pieczenia z fasolą lub grochem i piecz 5 minut. Do zrumienienia. Na oleju przesmaż cebulę i dodaj do niej szpinak. Wszystko duś ok 3-4 minuty , na koniec dodaj czosnek i śmietanę. Łososia pokrój w paski skrop cytryną i dopraw solą i pieprzem. Gotowy szpinak i łososia ułóż ma upieczonym cieście francuskim. Posyp startym serem i piecz 20 minut w 180°C

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję