menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, płuczemy i wrzucamy do wrzątku z tymiankiem i pietruszką, gotujemy, do miękkości. Odcedzamy grzyby na sicie i po ostudzeniu siekamy. Cebulę, ogórki kiszone oraz czosnek również siekamy bardzo drobno. Mieszamy grzyby z koperkiem, cebulą, czosnkiem i ogórkiem. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, podajemy tatara na talerzykach skrapiając go oliwą.

ocena:

Tatar grzybowy

składniki

-500 g świeżych grzybów – podgrzybków, borowików, lub grzybów mieszanych
-100 g ogórków kiszonych
-1 duża cebula
-2 ząbki czosnku
-1 łyżka posiekanego koperku
-2 gałązki tymianku
-2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
-sól, pieprz grubo mielony

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, płuczemy i wrzucamy do wrzątku z tymiankiem i pietruszką, gotujemy, do miękkości. Odcedzamy grzyby na sicie i po ostudzeniu siekamy. Cebulę, ogórki kiszone oraz czosnek również siekamy bardzo drobno. Mieszamy grzyby z koperkiem, cebulą, czosnkiem i ogórkiem. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, podajemy tatara na talerzykach skrapiając go oliwą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję