menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Tatarak dokładnie oczyszczamy, kroimy w drobne paski i zalewamy spirytusem. Wodę gotujemy z cukrem i studzimy. Dodajemy ją do spirytusu i tataraku. Wstrząsamy, żeby składniki się wymieszały, zakorkowujemy i odstawiamy w chłodne miejsce. Na Podbeskidziu spożywano na czczo 1 łyżkę takiej nalewki w Wielki Piątek.

ocena:

Tatarczówka – Podbeskidzie

składniki

  • 250 ml spirytusu
  • 2 korzenie tataraku
  • 250 ml wody
  • 1 łyżka cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Tatarak dokładnie oczyszczamy, kroimy w drobne paski i zalewamy spirytusem. Wodę gotujemy z cukrem i studzimy. Dodajemy ją do spirytusu i tataraku. Wstrząsamy, żeby składniki się wymieszały, zakorkowujemy i odstawiamy w chłodne miejsce. Na Podbeskidziu spożywano na czczo 1 łyżkę takiej nalewki w Wielki Piątek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję