menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrąga oczyszczamy z ości i odkładamy w chłodne miejsce. Łososia mielimy, a jeszcze lepiej miksujemy dodajemy jaja, śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem oraz wybranymi ziołami. Masą napełniamy formę i gotujemy na parze przez 25– 30 minut. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin. Terrinę podajemy z cząstkami cytryny, koperkiem oraz kawałkami mięsa z pstrąga.

ocena:

Terrina z łososia

składniki

  • 1 pstrąg wędzony
  • 1 łosoś – ok. 250 g
  • 3 jajka
  • 250 ml śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • koperek, natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrąga oczyszczamy z ości i odkładamy w chłodne miejsce. Łososia mielimy, a jeszcze lepiej miksujemy dodajemy jaja, śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem oraz wybranymi ziołami. Masą napełniamy formę i gotujemy na parze przez 25– 30 minut. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin. Terrinę podajemy z cząstkami cytryny, koperkiem oraz kawałkami mięsa z pstrąga.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję