menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso kroimy w kostkę gulaszową 1×1 cm, gotujemy w wodzie do miękości(bez soli) ok. 30 min, odcedzamy. Dodajemy olej, oregano, sól, pieprz i por. Por myjemy, ucinamy korzeń i zeschłe końcówki liści, część białą kroimy w talarki grubości ok 0,5 cm, liście (oprócz 1-2 zewnętrznych) kroimy w kostkę 0,5-1 cm x 0,5-1 cm. Dusimy ok. 30 min od czasu do czasu mieszając. Po 15 min próbujemy- jak ktoś lubi pikantnie- można doprawić. Potrawa jest dość “sucha” więc podajemy z sosem jogurtowym tzatziki. Sos można kupić lub zrobić samemu. Najbardziej smakuje z bułką ( z ziemniakami nie polecam-próbowałem). Smacznego

ocena:

Tigania (bez sosu)

składniki

  • 1 kg karkówka
  • 1 średni por
  • 3-4 łyżki oleju
  • 5-7 gram oregano
  • sól, pieprz
  • grecki sos tzatziki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso kroimy w kostkę gulaszową 1×1 cm, gotujemy w wodzie do miękości(bez soli) ok. 30 min, odcedzamy. Dodajemy olej, oregano, sól, pieprz i por. Por myjemy, ucinamy korzeń i zeschłe końcówki liści, część białą kroimy w talarki grubości ok 0,5 cm, liście (oprócz 1-2 zewnętrznych) kroimy w kostkę 0,5-1 cm x 0,5-1 cm. Dusimy ok. 30 min od czasu do czasu mieszając. Po 15 min próbujemy- jak ktoś lubi pikantnie- można doprawić. Potrawa jest dość “sucha” więc podajemy z sosem jogurtowym tzatziki. Sos można kupić lub zrobić samemu. Najbardziej smakuje z bułką ( z ziemniakami nie polecam-próbowałem). Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję