menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wkładamy puszkę mleka do garnka z wodą, tak żeby woda sięgała do połowy wysokości puszki. Gotujemy około 2 godzin. Po dwóch godzinach otwieramy puszkę i wyjmujemy krówkę. Jeżeli chcemy, żeby była bardziej płynna, gotujemy puszkę krócej, ale jeśli chcemy zrobić cukierki, to musimy gotować ją 2 godziny. Żeby zrobić toffi, ucieramy po ugotowaniu zawartość puszki z masłem oraz spirytusem. Wykładamy na talerz i wyrównujemy warstwę nożem. Po ostygnięciu kroimy zastygniętą masę na kawałki i zawijamy w celofan. Przechowujemy w zamkniętym pudełku.

ocena:

Toffi i „krówka”

składniki

  • 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego
  • 20 ml spirytusu
  • 60 g masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wkładamy puszkę mleka do garnka z wodą, tak żeby woda sięgała do połowy wysokości puszki. Gotujemy około 2 godzin. Po dwóch godzinach otwieramy puszkę i wyjmujemy krówkę. Jeżeli chcemy, żeby była bardziej płynna, gotujemy puszkę krócej, ale jeśli chcemy zrobić cukierki, to musimy gotować ją 2 godziny. Żeby zrobić toffi, ucieramy po ugotowaniu zawartość puszki z masłem oraz spirytusem. Wykładamy na talerz i wyrównujemy warstwę nożem. Po ostygnięciu kroimy zastygniętą masę na kawałki i zawijamy w celofan. Przechowujemy w zamkniętym pudełku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję