menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Tort kanapkowy możemy wykonać zarówno z jednego, jak i z kilku rodzajów pieczywa. Zasada jest taka, że jeśli pieczywo mieszamy (np.: białe i razowe), to dajemy jedną kromkę jasną i jedną ciemną na przemian. Najlepiej jest dobrać chleby foremkowe o kwadratowym przekroju. Z chlebów ścinamy skórkę, tak, żeby powstały z nich prostopadłościany o jednakowym przekroju. Następnie każdy kawałek chleba kroimy na kromki. Smarujemy kromki różnymi pastami, zlepiamy i obciążamy. Możemy wstawić tort do lodówki. Po ochłodzeniu wyrównujemy boki, jeśli jest taka potrzeba, smarujemy wybraną pastą lub masłem i obsypujemy boki zieleniną, lub mielonymi orzechami, ziarnami słonecznika itp. Wierzch ozdabiamy według uznania. Lub też tylko posypujemy wybranym składnikiem. Kroimy w plastry, tak, jak ciasto.

ocena:

Tort kanapkowy

składniki

-pół bochenka białego chleba i paczka pumpernikla lub pół bochenka chleba razowego
-pęczek szczypiorku
-pęczek pietruszki
-różne pasty do smarowania

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Tort kanapkowy możemy wykonać zarówno z jednego, jak i z kilku rodzajów pieczywa. Zasada jest taka, że jeśli pieczywo mieszamy (np.: białe i razowe), to dajemy jedną kromkę jasną i jedną ciemną na przemian. Najlepiej jest dobrać chleby foremkowe o kwadratowym przekroju. Z chlebów ścinamy skórkę, tak, żeby powstały z nich prostopadłościany o jednakowym przekroju. Następnie każdy kawałek chleba kroimy na kromki. Smarujemy kromki różnymi pastami, zlepiamy i obciążamy. Możemy wstawić tort do lodówki. Po ochłodzeniu wyrównujemy boki, jeśli jest taka potrzeba, smarujemy wybraną pastą lub masłem i obsypujemy boki zieleniną, lub mielonymi orzechami, ziarnami słonecznika itp. Wierzch ozdabiamy według uznania. Lub też tylko posypujemy wybranym składnikiem. Kroimy w plastry, tak, jak ciasto.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję