menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto:

Ustaw piekarnik na 190°C grzanie “góra- dół”. Zacznij od przygotowania ciasta. Masło ubij z cukrem na puszystą masę. Oddziel białko od żółtka. Żółtka dodaj do ubitego masła z cukrem. Następnie do masy cały czas mieszając dodaj ubite białka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Podziel ciasto na 4 części. Rozprowadź jedną część ciasta równomiernie na dnie tortownicy i piecz 10 min. Powtórz to samo z pozostałymi częściami ciasta. 

Krem: 

Gdy ciasto się piecze masz czas na przygotowanie kremu. Rozpuść czekoladę w 120 ml mleka i odstaw do przestygnięcia. Masło ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie cały czas mieszając dodawaj przestudzoną czekoladę. 

Upieczone placki ciasta przekładaj kremem i układaj jeden na drugim. Na koniec polej wszystko polewą czekoladową.

Polewa:

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. 

 

 

ocena:

Tort Księcia Regenta

składniki

Ciasto:

  • 250 g masło 
  • 200 g cukru 
  • 4 jajka
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 

Krem:

  • 120 ml mleka
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 150 g cukru pudru 

Polewa:

  • 100 ml mleka
  • 150 g gorzkiej czekolady 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto:

Ustaw piekarnik na 190°C grzanie “góra- dół”. Zacznij od przygotowania ciasta. Masło ubij z cukrem na puszystą masę. Oddziel białko od żółtka. Żółtka dodaj do ubitego masła z cukrem. Następnie do masy cały czas mieszając dodaj ubite białka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Podziel ciasto na 4 części. Rozprowadź jedną część ciasta równomiernie na dnie tortownicy i piecz 10 min. Powtórz to samo z pozostałymi częściami ciasta. 

Krem: 

Gdy ciasto się piecze masz czas na przygotowanie kremu. Rozpuść czekoladę w 120 ml mleka i odstaw do przestygnięcia. Masło ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie cały czas mieszając dodawaj przestudzoną czekoladę. 

Upieczone placki ciasta przekładaj kremem i układaj jeden na drugim. Na koniec polej wszystko polewą czekoladową.

Polewa:

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. 

 

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję