menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na godzinę przed przygotowaniem naleśników, namocz rodzynki w niewielkiej ilości wrzątku. Orzechy włoskie rozdrobnij, zmiksuj lub zmiel na konsystencję kaszki manny. W rondelku rozgrzej śmietanę, dodaj odsączone rodzynki, następnie wszystkie składniki nadzienia podgrzewaj, cały czas mieszając, 2-3 minuty na małym ogniu. Nie doprowadź masy do wrzenia, odstaw aby ostygła. Z mleka, wody, mąki, jajek i szczypty soli przygotuj naleśniki. Pod koniec miksowania dodaj olej. Smaż naleśniki z obu stron. Następnie smaruj masą i układaj piętrowo. Podawaj polane czekoladą lub sosem czekoladowym.

ocena:

Tort naleśnikowy

składniki

Naleśniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 1 litr mleka
  • 5  jaj
  • szczypta soli
  • 100 ml oleju

Nadzienie:

  • 300 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 100 g rodzynek
  • skórka otarta z 2 pomarańczy
  • 500 ml śmietany 30 %
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na godzinę przed przygotowaniem naleśników, namocz rodzynki w niewielkiej ilości wrzątku. Orzechy włoskie rozdrobnij, zmiksuj lub zmiel na konsystencję kaszki manny. W rondelku rozgrzej śmietanę, dodaj odsączone rodzynki, następnie wszystkie składniki nadzienia podgrzewaj, cały czas mieszając, 2-3 minuty na małym ogniu. Nie doprowadź masy do wrzenia, odstaw aby ostygła. Z mleka, wody, mąki, jajek i szczypty soli przygotuj naleśniki. Pod koniec miksowania dodaj olej. Smaż naleśniki z obu stron. Następnie smaruj masą i układaj piętrowo. Podawaj polane czekoladą lub sosem czekoladowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję