menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte i obrane ziemniaki pokroić w cienkie plastry. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie w płaskim rondlu nie dopuszczając do zarumienienia. Gdy będzie miękka wrzucić ziemniaki i ostrożnie mieszając dusić do miękkości. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka z dodatkiem soli. Wymieszać je starannie z ziemniakami i cebulą, po czym wlać na patelnię. Smażyć na wolnym ogniu, aż omlet się zarumieni.

ocena:

Tortilla po chłopsku – Tortilla a la paisana

składniki

  • 6 jajek
  • 250 g ziemniaków
  • pół szklanki oliwy
  • cebula, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte i obrane ziemniaki pokroić w cienkie plastry. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie w płaskim rondlu nie dopuszczając do zarumienienia. Gdy będzie miękka wrzucić ziemniaki i ostrożnie mieszając dusić do miękkości. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka z dodatkiem soli. Wymieszać je starannie z ziemniakami i cebulą, po czym wlać na patelnię. Smażyć na wolnym ogniu, aż omlet się zarumieni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję