menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Świeżego łososia oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju. Studzimy i rozdrabniamy palcami w płatki. Łososia wędzonego kroimy w kostkę i mieszamy z płatkami usmażonego. Dodajemy majonez, oliwki, sok z cytryny, kapary oraz posiekany koperek i szczypior. Mieszamy i doprawiamy. Bagietkę kroimy w kromki grubości 1,5 cm, smarujemy olejem i opiekamy w piekarniku na brązowo. Po ostudzeniu smarujemy przygotowaną pastą, dekorujemy koperkiem i cytryną. W sytuacjach uroczystych możemy udekorować odrobiną kawioru.

ocena:

Tosty z łososiem

składniki

  • 1 bagietka lub 6–8 tostów
  • 150 g łososia świeżego
  • 100 g łososia wędzonego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki posiekanych kaparów
  • 50 g posiekanych oliwek
  • 1 obrana i pokrojona w pół plastry cytryna
  • pęczek koperku pół pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Świeżego łososia oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju. Studzimy i rozdrabniamy palcami w płatki. Łososia wędzonego kroimy w kostkę i mieszamy z płatkami usmażonego. Dodajemy majonez, oliwki, sok z cytryny, kapary oraz posiekany koperek i szczypior. Mieszamy i doprawiamy. Bagietkę kroimy w kromki grubości 1,5 cm, smarujemy olejem i opiekamy w piekarniku na brązowo. Po ostudzeniu smarujemy przygotowaną pastą, dekorujemy koperkiem i cytryną. W sytuacjach uroczystych możemy udekorować odrobiną kawioru.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję