menu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

-Ryż gotujemy na pół twardo,
-mięso kroimy w gruba kostke i dusimy 30 min(można je nawet troszke podsmazyc), jak wystygnie przepuszczamy przez maszynkę,
-cebulke i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju

Łaczymy ze sobą ryż, mięso, cebulke razem z “tłuszczykiem” i przyprawy

farsz zawijamy w liscie z kapusty (które wczesniej zostały sparzone)

tak przygotowane gołąbki wkładamy do rondla i dusimy do miękości
Ja osobisie polecam duszenie w szybkowarze:)

można je jeszcze dodatkowo polac koncentratem wymieszanym z olejem

smacznego

ocena:

Tradycyjne gołąbki mojej Mamy

składniki

  • 800 g ryżu
  • 50-70 dag mięsa (karkówka, moze tez byc drobno posiekana konserwa)
  • cebula
  • czosnek
  • koncentrat do smaku
  • przyprawy (sól, pieprz, maga)
  • średnia kapusta
 
 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

-Ryż gotujemy na pół twardo,
-mięso kroimy w gruba kostke i dusimy 30 min(można je nawet troszke podsmazyc), jak wystygnie przepuszczamy przez maszynkę,
-cebulke i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju

Łaczymy ze sobą ryż, mięso, cebulke razem z “tłuszczykiem” i przyprawy

farsz zawijamy w liscie z kapusty (które wczesniej zostały sparzone)

tak przygotowane gołąbki wkładamy do rondla i dusimy do miękości
Ja osobisie polecam duszenie w szybkowarze:)

można je jeszcze dodatkowo polac koncentratem wymieszanym z olejem

smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję