menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło ucieramy z  żółtkami i cukrem. Herbatniki mielimy albo ubijamy tłuczkiem. Do masy dodajemy połowę wiórków kokosowych, herbatniki i kieliszek likieru lub brandy. Dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach formujemy z masy niewielkie kulki i obtaczamy je w pozostałych wirkach kokosowych.

ocena:

Trufle I

składniki

  • 200 g masła
  • 150 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 100 g herbatników
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki likieru kawowego, amaretto lub  brandy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło ucieramy z  żółtkami i cukrem. Herbatniki mielimy albo ubijamy tłuczkiem. Do masy dodajemy połowę wiórków kokosowych, herbatniki i kieliszek likieru lub brandy. Dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach formujemy z masy niewielkie kulki i obtaczamy je w pozostałych wirkach kokosowych.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję