menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rodzynki płuczemy, osączamy i zalewamy koniakiem. Kawę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach wrzątku. Z masła, żółtek i cukru pudru robimy biały, puszysty krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w rondelku włożonym do garnka z gorącą wodą. Najpierw do kremu z masła i żółtek dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę, a następnie kawę. Cały czas krem mieszamy. Na koniec wlewamy rodzynki z koniakiem. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników odstawiamy masę do stężenia. Następnie wykładamy ją na płaską blaszkę wyłożoną papierem i rozsmarowujemy warstwę grubości paru centymetrów. Możemy też wypełnić nią małe foremki albo uformować niewielkie kulki. Wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu obtaczamy gotowe trufle w kakao

ocena:

Trufle II

składniki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rodzynki płuczemy, osączamy i zalewamy koniakiem. Kawę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach wrzątku. Z masła, żółtek i cukru pudru robimy biały, puszysty krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w rondelku włożonym do garnka z gorącą wodą. Najpierw do kremu z masła i żółtek dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę, a następnie kawę. Cały czas krem mieszamy. Na koniec wlewamy rodzynki z koniakiem. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników odstawiamy masę do stężenia. Następnie wykładamy ją na płaską blaszkę wyłożoną papierem i rozsmarowujemy warstwę grubości paru centymetrów. Możemy też wypełnić nią małe foremki albo uformować niewielkie kulki. Wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu obtaczamy gotowe trufle w kakao

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję