menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Kawę rozpuścić z 3 łyżkach świeżo zagotowanej wody i ostudzić

2. Rodzynki umyć, osączyć, zalać koniakiem i odstawić na 2 godziny.

3. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem

4. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.

5. Do masy jajecznej dodawać porcjami czekoladę i kawę mieszając.

6. Na końcu włożyć rodzynki.

7. Wymieszać i odstawić aby masa ostygła i stężała.

8. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę czekoladową na grubość 2 cm i wstawić do lodówki na 2 godziny.

9. Ze stwardniałej masy wycinać kostki (2×2 cm) i obtoczyć w kakao.

ocena:

Trufle z koniakiem

składniki

  • 5 dag miękkiego masła
  • 2 żółtka
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 35 dag czekolady deserowej
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 5 łyżek rodzynek
  • 8 łyżek koniaku lub brandy
  • 3 łyżki kakao od obtaczania trufli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Kawę rozpuścić z 3 łyżkach świeżo zagotowanej wody i ostudzić

2. Rodzynki umyć, osączyć, zalać koniakiem i odstawić na 2 godziny.

3. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem

4. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.

5. Do masy jajecznej dodawać porcjami czekoladę i kawę mieszając.

6. Na końcu włożyć rodzynki.

7. Wymieszać i odstawić aby masa ostygła i stężała.

8. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę czekoladową na grubość 2 cm i wstawić do lodówki na 2 godziny.

9. Ze stwardniałej masy wycinać kostki (2×2 cm) i obtoczyć w kakao.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję