menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki płuczemy i osączamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z łyżeczką masła. Po ostudzeniu zanurzamy kolejno każdą truskawkę do mniej więcej 1/3 wysokości. Część truskawek możemy dodatkowo zanurzyć w kubeczku z wiórkami kokosowymi.

ocena:

Truskawki w czekoladzie

składniki

  • 500 g truskawek
  • 100 g czekolady (może być biała, mleczna itp.)
  • 1 łyżeczka masła
  • wiórki kokosowe

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki płuczemy i osączamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z łyżeczką masła. Po ostudzeniu zanurzamy kolejno każdą truskawkę do mniej więcej 1/3 wysokości. Część truskawek możemy dodatkowo zanurzyć w kubeczku z wiórkami kokosowymi.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję