menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte i pozbawione szypułek truskawki miksujemy (pozostawiamy kilka do dekoracji). Połowę zmiksowanych truskawek, twaróg, cukier, cynamon i jogurt miksujemy na gładką masę. Masę wstawiamy na kwadrans do lodówki. Masę twarogową polewamy zmiksowanymi truskawkami i ewentualnie dekorujemy truskawkami w całości.

ocena:

Twarożek z truskawkami

składniki

200 g tłustego twarogu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru
szczypta cynamonu
150 g truskawek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte i pozbawione szypułek truskawki miksujemy (pozostawiamy kilka do dekoracji). Połowę zmiksowanych truskawek, twaróg, cukier, cynamon i jogurt miksujemy na gładką masę. Masę wstawiamy na kwadrans do lodówki. Masę twarogową polewamy zmiksowanymi truskawkami i ewentualnie dekorujemy truskawkami w całości.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję