menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z udek kurczaka zdejmujemy skórę, udka rozcinamy na część górną i dolną następnie filetujemy. Ząbki czosnku rozcinamy na połowę a wątróbkę dzielimy na cztery porcje. Wewnętrzną stronę mięsa posypujemy solą, majerankiem i rozmarynem, układamy czosnek, wątróbkę i zawijamy. Zewnętrzną stronę mięsa smarujemy oliwą i posypujemy solą, pieprzem i papryką. Rozgrzewamy grill (lub piekarnik) do temperatury około 200*C. Udka układamy w koszyczku do grillowania (lub w żaroodpornym naczyniu) i opiekamy z wszystkich stron, przez około 15 – 20 minut.

Możemy podawać jako składnik dania głównego lub jako gorącą przekąskę.

ocena:

Udka drobiowe nadziewane wątróbką

składniki

  • 2 udka drobiowe
  • 10 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 4 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z udek kurczaka zdejmujemy skórę, udka rozcinamy na część górną i dolną następnie filetujemy. Ząbki czosnku rozcinamy na połowę a wątróbkę dzielimy na cztery porcje. Wewnętrzną stronę mięsa posypujemy solą, majerankiem i rozmarynem, układamy czosnek, wątróbkę i zawijamy. Zewnętrzną stronę mięsa smarujemy oliwą i posypujemy solą, pieprzem i papryką. Rozgrzewamy grill (lub piekarnik) do temperatury około 200*C. Udka układamy w koszyczku do grillowania (lub w żaroodpornym naczyniu) i opiekamy z wszystkich stron, przez około 15 – 20 minut.

Możemy podawać jako składnik dania głównego lub jako gorącą przekąskę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję