X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy z grilla

Udka drobiowe nadziewane wątróbką

Składniki

  • 2 udka drobiowe
  • 10 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 4 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Z udek kurczaka zdejmujemy skórę, udka rozcinamy na część górną i dolną następnie filetujemy. Ząbki czosnku rozcinamy na połowę a wątróbkę dzielimy na cztery porcje. Wewnętrzną stronę mięsa posypujemy solą, majerankiem i rozmarynem, układamy czosnek, wątróbkę i zawijamy. Zewnętrzną stronę mięsa smarujemy oliwą i posypujemy solą, pieprzem i papryką. Rozgrzewamy grill (lub piekarnik) do temperatury około 200*C. Udka układamy w koszyczku do grillowania (lub w żaroodpornym naczyniu) i opiekamy z wszystkich stron, przez około 15 - 20 minut.

Możemy podawać jako składnik dania głównego lub jako gorącą przekąskę.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również