menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Puszkę z mlekiem należy przez 3 godziny w wodzie, a następnie odstawić do wystygnięcia. Nie otwierać gorącej.

2.Następnie posmarować suche wafelki masą z mleka i składać po dwa

3. Rozpuścić czekoladę w wodnej kąpieli, dodać masło, śmietanę i cukier. Wymieszać.

4.Smarować czekoladą wafelki i obtaczać je w płatkach migdałowych

ocena:

Wafelki w czekoladzie z migdałami

składniki

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • wafle okrągłe suche
  • 2 czekolady gorzkie
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 100 g płatków migdałowych

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Puszkę z mlekiem należy przez 3 godziny w wodzie, a następnie odstawić do wystygnięcia. Nie otwierać gorącej.

2.Następnie posmarować suche wafelki masą z mleka i składać po dwa

3. Rozpuścić czekoladę w wodnej kąpieli, dodać masło, śmietanę i cukier. Wymieszać.

4.Smarować czekoladą wafelki i obtaczać je w płatkach migdałowych

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję