menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy w plasterki (kurki, poza większymi egzemplarzami pozostawiamy w całości). Dusimy je na łyżce masła i dodajemy obraną, drobno posiekaną cebulę. Gdy grzyby są miękkie doprawiamy je śmietaną. Mieszamy. Wbijamy jaja i ciągle mieszając smażymy na małym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem.

ocena:

Wajeczniki–jajeczniki

składniki

  • 5 jajek
  • 5 łyżek wody
  • 5 łyżek śmietany 18-22%
  • 5 łyżek mąki
  • 50 g wędzonki
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy w plasterki (kurki, poza większymi egzemplarzami pozostawiamy w całości). Dusimy je na łyżce masła i dodajemy obraną, drobno posiekaną cebulę. Gdy grzyby są miękkie doprawiamy je śmietaną. Mieszamy. Wbijamy jaja i ciągle mieszając smażymy na małym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję