menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wsypujemy do rondelka cukier i prażymy go najpierw na sucho, a potem z dodatkiem 50 ml wody, aż się zabarwi na brązowo. Wtedy dodajemy sok z cytryny, miód, cynamon, goździka i resztę wody. Gotujemy, po czym odstawiamy do ostudzenia. Dolewamy spirytus i mieszamy. Warzonkę podaje się ciepłą w kubeczkach.

ocena:

Warzonka – Podbeskidzie

składniki

  • 250 ml spirytusu
  • 500 ml wody
  • 60 g miodu
  • 200 g cukru
  • sok z cytryny
  • 1 goździk
  • cynamon

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wsypujemy do rondelka cukier i prażymy go najpierw na sucho, a potem z dodatkiem 50 ml wody, aż się zabarwi na brązowo. Wtedy dodajemy sok z cytryny, miód, cynamon, goździka i resztę wody. Gotujemy, po czym odstawiamy do ostudzenia. Dolewamy spirytus i mieszamy. Warzonkę podaje się ciepłą w kubeczkach.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję