menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Warzywa myjemy: pomidorom i paprykom ścinamy „czapeczki”, cebule obieramy i również ścinamy im górę, cukinie przekrawamy wzdłuż. Wszystkie warzywa wydrążamy, a ich miąższ siekamy, a następnie podsmażamy na oleju. W trakcie smażenia dokładamy mięso oraz posiekany, roztarty z solą czosnek. Do przesmażonego farszu wbijamy jaja i doprawiamy go solą i pieprzem. Mieszamy farsz, a na końcu dodajemy żółty ser. Warzywa napełniamy farszem i posypujemy tartą bułką, skrapiamy olejem i układamy w brytfance. Pieczemy 30– 35 minut w temperaturze 180°.

ocena:

Warzywa różne z mięsem

składniki

  • 4 duże pomidory
  • 2 cukinie
  • 4 cebule
  • 4 okrągłe papryki
  • 750 g mielonego mięsa: jagnięciny, wieprzowo – wołowego
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 jajka
  • 50 g tartego, żółtego sera, ew. oscypka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 8 łyżek oleju
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Warzywa myjemy: pomidorom i paprykom ścinamy „czapeczki”, cebule obieramy i również ścinamy im górę, cukinie przekrawamy wzdłuż. Wszystkie warzywa wydrążamy, a ich miąższ siekamy, a następnie podsmażamy na oleju. W trakcie smażenia dokładamy mięso oraz posiekany, roztarty z solą czosnek. Do przesmażonego farszu wbijamy jaja i doprawiamy go solą i pieprzem. Mieszamy farsz, a na końcu dodajemy żółty ser. Warzywa napełniamy farszem i posypujemy tartą bułką, skrapiamy olejem i układamy w brytfance. Pieczemy 30– 35 minut w temperaturze 180°.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję