poziom skomplikowania:
Warzywa myjemy: pomidorom i paprykom ścinamy „czapeczki”, cebule obieramy i również ścinamy im górę, cukinie przekrawamy wzdłuż. Wszystkie warzywa wydrążamy, a ich miąższ siekamy, a następnie podsmażamy na oleju. W trakcie smażenia dokładamy mięso oraz posiekany, roztarty z solą czosnek. Do przesmażonego farszu wbijamy jaja i doprawiamy go solą i pieprzem. Mieszamy farsz, a na końcu dodajemy żółty ser. Warzywa napełniamy farszem i posypujemy tartą bułką, skrapiamy olejem i układamy w brytfance. Pieczemy 30– 35 minut w temperaturze 180°.
Warzywa różne z mięsem
składniki
poziom skomplikowania:
Warzywa myjemy: pomidorom i paprykom ścinamy „czapeczki”, cebule obieramy i również ścinamy im górę, cukinie przekrawamy wzdłuż. Wszystkie warzywa wydrążamy, a ich miąższ siekamy, a następnie podsmażamy na oleju. W trakcie smażenia dokładamy mięso oraz posiekany, roztarty z solą czosnek. Do przesmażonego farszu wbijamy jaja i doprawiamy go solą i pieprzem. Mieszamy farsz, a na końcu dodajemy żółty ser. Warzywa napełniamy farszem i posypujemy tartą bułką, skrapiamy olejem i układamy w brytfance. Pieczemy 30– 35 minut w temperaturze 180°.