menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wątróbkę czyścimy, myjemy, osuszamy i posypujemy mieszanką tymianku, pieprzu, soli i rozgniecionego jałowca. Smażymy na oliwie po 3 minuty z każdej strony. Cebulę obieramy i kroimy na plasterki, oprószamy tą samą mieszanką ziołową co wątróbkę i dusimy na osobnej patelni. Dodajemy wiśnie, chwile razem dusimy, mieszamy. Podajemy wątróbkę z ziemniakami i cebula z wiśniami.

ocena:

Wątróbka cielęca z wiśniami

składniki

  • 500 g wątróbki cielęcej
  • 200 g wiśni bez pestek
  • 4 cebule, w tym dwie czerwone
  • 6 jagód jałowca, 1 łyżka świeżego tymianku
  • 4 łyżki oleju lub oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wątróbkę czyścimy, myjemy, osuszamy i posypujemy mieszanką tymianku, pieprzu, soli i rozgniecionego jałowca. Smażymy na oliwie po 3 minuty z każdej strony. Cebulę obieramy i kroimy na plasterki, oprószamy tą samą mieszanką ziołową co wątróbkę i dusimy na osobnej patelni. Dodajemy wiśnie, chwile razem dusimy, mieszamy. Podajemy wątróbkę z ziemniakami i cebula z wiśniami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję