X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy mięsne

Wątróbka cielęca z wiśniami

Składniki

  • 500 g wątróbki cielęcej
  • 200 g wiśni bez pestek
  • 4 cebule, w tym dwie czerwone
  • 6 jagód jałowca, 1 łyżka świeżego tymianku
  • 4 łyżki oleju lub oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Wątróbkę czyścimy, myjemy, osuszamy i posypujemy mieszanką tymianku, pieprzu, soli i rozgniecionego jałowca. Smażymy na oliwie po 3 minuty z każdej strony. Cebulę obieramy i kroimy na plasterki, oprószamy tą samą mieszanką ziołową co wątróbkę i dusimy na osobnej patelni. Dodajemy wiśnie, chwile razem dusimy, mieszamy. Podajemy wątróbkę z ziemniakami i cebula z wiśniami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również