menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Avokado obrać ze skórki i rozgnieść widelcem. Ogórka i cebulkę drobno posiekać, pomieszać z rozgniecionym avokado, dodać oliwkę i doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dla bardziej roślinożernych można jeszcze dodać garść drobno posiekanej zielonej pietruszki. Podawać na grzankach.

ocena:

Wegański tatar

składniki

  • 1 avokado
  • 1 długi ogórek
  • 1 mała cebula
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Avokado obrać ze skórki i rozgnieść widelcem. Ogórka i cebulkę drobno posiekać, pomieszać z rozgniecionym avokado, dodać oliwkę i doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dla bardziej roślinożernych można jeszcze dodać garść drobno posiekanej zielonej pietruszki. Podawać na grzankach.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję