menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najpierw przygotowujemy bejcę. Obieramy dymkę i siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i przyprawy i dokładnie mieszamy. Mięso kroimy w dużą kostkę, mieszamy z marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Gdy mięso jest w lodówce, siekamy drobno orzeszki, mieszamy je z jogurtem, sosem sojowym, kurkumą i sokami owocowymi. Doprawiamy solą. Natkę pietruszki lub kolendrę osobno siekamy. Mięso nabijamy na patyczki lub układamy na aluminiowej tacce. Smażymy na patelni lub grillujemy w sumie około 8 minut. Podajemy z sosem posypanym świeżymi ziołami

ocena:

Wieprzowina po balijsku

składniki

  • 150 g polędwicy wieprzowej na osobę
    #Bejca
  • 1 mała cebula – może być dymka
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka przyprawy typu 5 smaków
  • sól, cukier
    #Sos
  • 100 g solonych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • po 20 ml soku z cytryny i pomarańczy
  • ćwierć łyżeczki kurkumy
  • pół pęczka natki pietruszki lub kolendry
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najpierw przygotowujemy bejcę. Obieramy dymkę i siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i przyprawy i dokładnie mieszamy. Mięso kroimy w dużą kostkę, mieszamy z marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Gdy mięso jest w lodówce, siekamy drobno orzeszki, mieszamy je z jogurtem, sosem sojowym, kurkumą i sokami owocowymi. Doprawiamy solą. Natkę pietruszki lub kolendrę osobno siekamy. Mięso nabijamy na patyczki lub układamy na aluminiowej tacce. Smażymy na patelni lub grillujemy w sumie około 8 minut. Podajemy z sosem posypanym świeżymi ziołami

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję