menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz pieprzem. Marchewki i cebulę obierz. Marchewki pokrój w słupki, cebulę w piórka, a plastry ananasa na kawałeczki. Paprykę przetnij wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami, strąk opłucz, pokrój w paseczki. W rondelku mocno rozgrzej olej wymieszany z olejem sezamowym. Wrzuć kostki schabu, stale mieszając smaż na złoty kolor. Mięso wyjmij, osacz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprósz solą. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj słupki marchewki, mieszając smaż 1-2 minut wrzuć kawałki ananasa i fasolkę, wlej bulion, zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem ryżowym oraz sosem sojowym i sosem chili. Gotuj pod przykryciem około 10 minut na małym ogniu. Sos zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Do rondla włóż mięso, całość pogrzej. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

ocena:

Wieprzowina słodko – kwaśna

składniki

  • pół kg schabu
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • po 25 dag marchewki i mrożonej zielonej fasolki
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 1 cebula
  • szklanka bulionu drobiowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 50 ml octu ryżowego lub sok z cytryny
  • 2 łyżki słodkiego sosu chili
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz pieprzem. Marchewki i cebulę obierz. Marchewki pokrój w słupki, cebulę w piórka, a plastry ananasa na kawałeczki. Paprykę przetnij wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami, strąk opłucz, pokrój w paseczki. W rondelku mocno rozgrzej olej wymieszany z olejem sezamowym. Wrzuć kostki schabu, stale mieszając smaż na złoty kolor. Mięso wyjmij, osacz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprósz solą. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj słupki marchewki, mieszając smaż 1-2 minut wrzuć kawałki ananasa i fasolkę, wlej bulion, zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem ryżowym oraz sosem sojowym i sosem chili. Gotuj pod przykryciem około 10 minut na małym ogniu. Sos zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Do rondla włóż mięso, całość pogrzej. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję