menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pory oczyścić i wymyć.Pokroić na 4-5 kawałków każdy.Zagotować je parę minut,wyjąć,odsączyć. Mięso pokroić w porcje,posolić,oprószyć pieprzem.Przesmażyć na oleju razem z cebulą.Do zrumienionego mięsa dolewamy dwie filiżanki wody,sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu.Kiedy będzie prawie miękkie,dodajemy pory i jeszcze chwilę dusimy. Potrawa jest gotowa kiedy sos zgęstnieje.

ocena:

Wieprzowina w porach

składniki

  • 1 kg wieprzowiny, polędwiczki
  • 1,5 kg porów
  • 2 duże drobno pokrojone cebule
  • 1 filiżanka oliwy
  • 1,5 filiżanki soku pomidorowego
  • sól,pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pory oczyścić i wymyć.Pokroić na 4-5 kawałków każdy.Zagotować je parę minut,wyjąć,odsączyć. Mięso pokroić w porcje,posolić,oprószyć pieprzem.Przesmażyć na oleju razem z cebulą.Do zrumienionego mięsa dolewamy dwie filiżanki wody,sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu.Kiedy będzie prawie miękkie,dodajemy pory i jeszcze chwilę dusimy. Potrawa jest gotowa kiedy sos zgęstnieje.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję