menu
fot. Piotr Liszkiewicz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso dzielimy na dwa kotlety, które delikatnie zbijamy dłonią lub tłuczkiem przez folię spożywczą. Z podanych składników przygotowujemy bejcę: czosnek drobno siekamy, mieszamy z olejem i z przyprawami. Kotlety smarujemy z obu stron bejcą i odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny. Grillujemy po 10 minut z każdej strony, smarując je resztkami bejcy. Podajemy z guacamole i sałatką z różnokolorowej fasoli.

ocena:

Wieprzowina z grilla po meksykańsku

składniki

  • 200 g polędwiczki wieprzowej lub schabu na 0sobę
Bejca
  • pół łyżeczki sproszkowanego chili
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • szczypta zmielonego kminku
  • 30 ml oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso dzielimy na dwa kotlety, które delikatnie zbijamy dłonią lub tłuczkiem przez folię spożywczą. Z podanych składników przygotowujemy bejcę: czosnek drobno siekamy, mieszamy z olejem i z przyprawami. Kotlety smarujemy z obu stron bejcą i odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny. Grillujemy po 10 minut z każdej strony, smarując je resztkami bejcy. Podajemy z guacamole i sałatką z różnokolorowej fasoli.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję