menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wino zagotowujemy z korzeniami. Żółtka ucieramy z cukrem w rondelku Wkładamy rondelek z żółtkami do garnka z gorącą wodą, wlewamy do nich wino i cały czas ubijamy. Gdy wino zgęstnieje, wyjmujemy rondelek

ocena:

Wino grzane z żółtkiem

składniki

  • 750 ml czerwonego wina
  • 2 żółtka
  • 50 g cukru
  • goździki, cynamon

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wino zagotowujemy z korzeniami. Żółtka ucieramy z cukrem w rondelku Wkładamy rondelek z żółtkami do garnka z gorącą wodą, wlewamy do nich wino i cały czas ubijamy. Gdy wino zgęstnieje, wyjmujemy rondelek

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję