X

Czego szukasz?

Przepis
Wołowina, Cielęcina

Wołowe rolady

Składniki

  • 4 kawałki mięsa wieprzowego ( na rolady)
  • 2 cebule
  • 20 dag boczku
  • 2 ogórki kiszone
  •  musztarda
  •  sól, pieprz, papryka mielona

Sposób przygotowania

Mięso delikatnie rozbić zwilżonym tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Każdy płat posmarować musztardą. Cebulę posiekać drobno. Boczek pokroić na paseczki, a ogórki w cienkie słupki. Kawałeczki cebuli, boczku i ogórka układać na płatach mięsa. Każdy płat ściśle zawijać w roladę i spiąć wykałaczkami lub związać białą bawełnianą nicią , przyprawić. Kłaść rolady na rozgrzany tłuszcz i mocno zarumienić.Podlać ciepłym bulionem i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Gdy rolady będą już miękkie wyciągnąć wykałaczki lub usunąć nici .Sos zagęścić odrobiną śmietany i mąki.Podawać z pyzami i modrą kapustą.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również