menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotować marynatę: dokładnie wymieszać 2 łyżki oliwy, wino, ocet, pieprz i pokrajane ząbki czosnku. Zalać mięso marynatą i marynować w lodówce przez dwa dni szczelnie zawinięte.
Wyjąć mięso z lodówki i odczekać aż uzyska pokojową temperaturę (około 20*C). W brytwannie rozgrzać 2 łyżki oliwy z 1 łyżką masła i obsmażyć mięso z wszystkich stron.
Wlać marynatę wraz z czosnkiem i pieprzem i dusić na małym ogniu podlewając bulionem przez 3 do 4 godzin, aż mięso będzie całkowicie miękkie.
Sos z pieczeni rozmieszać dokładnie blenderem, dodać rozpuszczone masło i zagęścić śmietaną, doprawić solą i pieprzem.

ocena:

Wołowina w sosie pieprzowym

składniki

  • 1 kg wołowiny (górna zrazówka)
  • 1 kieliszek (100g) czerwonego wytrawnego wina
  • 3 łyżki zielonego marynowanego pieprzu
  • 1 łyżka czerwonego winnego octu
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szklanka wołowego bulionu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • sól i pieprz do smaku
 
 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotować marynatę: dokładnie wymieszać 2 łyżki oliwy, wino, ocet, pieprz i pokrajane ząbki czosnku. Zalać mięso marynatą i marynować w lodówce przez dwa dni szczelnie zawinięte.
Wyjąć mięso z lodówki i odczekać aż uzyska pokojową temperaturę (około 20*C). W brytwannie rozgrzać 2 łyżki oliwy z 1 łyżką masła i obsmażyć mięso z wszystkich stron.
Wlać marynatę wraz z czosnkiem i pieprzem i dusić na małym ogniu podlewając bulionem przez 3 do 4 godzin, aż mięso będzie całkowicie miękkie.
Sos z pieczeni rozmieszać dokładnie blenderem, dodać rozpuszczone masło i zagęścić śmietaną, doprawić solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję