menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy szparagi w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju do miękkości i miażdżymy blenderem. Jajka ubijamy z przyprawami. Dodajemy ricottę i mieszamy. Masę serowa przelewamy do masy szparagowej i mieszamy tak by masy się dobrze połączyły. Przelewamy do tortownicy. Wierzch posypujemy utartym na drobnych oczkach tarki cheddarem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Serniczek powinien być serwowany na zimno z plastrem wędzonego łososia, skropionego sokiem z cytryny.

ocena:

Wytrawny szparagowy sernik

składniki

  • 680 g mrożonych szparagów zielonych
  • 3 jajka
  • 425 g serka ricotta
  • 50 sera cheddar
  • pieprz, sol, papryka słodka, gałka muszkatołowa,
  • majeranek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy szparagi w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju do miękkości i miażdżymy blenderem. Jajka ubijamy z przyprawami. Dodajemy ricottę i mieszamy. Masę serowa przelewamy do masy szparagowej i mieszamy tak by masy się dobrze połączyły. Przelewamy do tortownicy. Wierzch posypujemy utartym na drobnych oczkach tarki cheddarem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Serniczek powinien być serwowany na zimno z plastrem wędzonego łososia, skropionego sokiem z cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję